Jaakko Kilpeläinen

Diplomi-insinööri, johtava asiantuntija, toimitusjohtaja

 

jaakko@jaacon.fi

 

Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri. Minulla on yli 30 vuoden laaja kokemus kansainvälisen logistiikan, ulkomaankaupan ja teollisen tuotannon tehtävistä. Yrittäjyydestä minulla on kokemusta lapsuuteni ja nuoruuteni lisäksi noin 25 vuotta.

Teen töitä asiantuntijana liiketoiminnan kehittämiseen, yritysten kriisien hallintaan ja rahoituksiin liittyvissä kysymyksissä. Toimeksiantoihini kuuluu usein yhtiöiden hallituksien toimintaan osallistuminen ja interim-toimitusjohtajan tehtävien hoitaminen. 1.3.2021 alkaen toimin myös ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelujen asiantuntijana analyysi- ja konsultointipalveluissa.

Aiemmin toimin konsultoinnin tehtävissä Bastioni Oy:ssä sekä johtotehtävissä Saimaa Lines Ltd Oy:ssä, Steveco-konsernissa ja TBE System Oy:ssä sekä hallituksen puheenjohtajana Arktos Group Oy:ssä.

Merkittävin luottamustoimeni on ollut Norjan kuningaskunnan kunniakonsulina toimiminen 12 vuoden ajan.

 

Rachid Farah

Diplomi-insinööri, asiantuntija

 

rachid@jaacon.fi

 

Olen rautatietekniikan diplomi-insinööri Pietarin rautatieyliopistosta.

Olen tehnyt pääosan työurastani kansainvälisen logistiikan tehtävissä ja luonut useille asiakkailleni kokonaisia toimitusketjuja (SCM).

Olen toiminut operatiivisena maajohtajana Venäjällä Pietarissa ja Moskovassa mm. Credotrans Oy:ssä, Steveco Oy:ssä, TBE System Oy:ssä ja Saimaa Lines Ltd Oy:ssä. TBE System Oy:ssä olin yksi perustajista ja myös hallituksen jäsen.

Myytyämme TBE System Oy:n siirryin asteittain yrittäjäksi TCS Oy:öön. Tein logistiikan konsultointia erityisesti venäjän-, arabian- ja ranskankielisille asiakkaille.

Viimeisin suuri projektini oli kumppanuus brittiläisen Hampton Business Solutions Ltd:n kanssa. Käynnistin ja organisoin eksoottisten hedelmien ja vihannesten kaupan ja logistiikan Afrikasta, Intiasta ja Etelä-Amerikasta Lähi-Itään ja Venäjälle.

Olen liittynyt JaaCon Oy:öön neuvonantajaksi, ja tarjoan kielitaitoni ja operatiivisen osaamiseni uusien asiakkaiden käyttöön.

Petri Väisänen

Diplomi-insinööri, johtava asiantuntija

 

petri.vaisanen@arcticcowboys.fi

 

Olen energiatekniikan diplomi-insinööri. Minulla on yli 35 vuoden laaja kokemus energia- ja ympäristöalan suunnittelu- ja konsultointipalveluista ja liiketoiminnan johtamisesta.

Teen töitä JaaCon Oy:n asiantuntijana energiaan ja ympäristöön liittyvissä kysymyksissä.

Aiemmin toimin kahdeksan vuotta valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Services Oy:n toimitusjohtajana. Vastasin yhtiön operatiivisen toiminnan käynnistämisestä, kannattavasta kasvusta ja liiketoimintojen yhtiöittämisestä. Toimitimme energia- ja resurssitehokkuuden konsultointipalveluja yrityksille ja vastasimme pohjoismaisen Joutsenmerkin ja Euroopan ympäristömerkin toiminnoista Suomessa. Toimin myös aktiivisesti eri pohjoismaiden toimintojen integroimiseksi Nordisk Miljömärkning -organisaatioon, ja olin sen hallituksen jäsen perustamisesta lähtien.

Tätä ennen palvelin Pöyryn ja Ekonon energiayhtiöissä viisitoista vuotta kahtena eri ajanjaksona suunnittelijana, projektipäällikkönä ja uusiutuva energia -liiketoiminta-alueen johtajana. Konsulttiliiketoiminnan välissä toimin viisi vuotta startup-yrittäjänä kaatopaikkakaasuprojektien toteutuksessa ja yrityskaupan jälkeen saman alueen liiketoimintajohtajana Sarlin-Hydor Oy:ssä.

Merkittävimmät työhön liittyvät luottamustoimeni ovat olleet Suomen Biokaasuyhdistys ry:n ja Bioenergiayhdistys ry:n edeltäjän Finbion puheenjohtajan tehtävät.

 

Hannu Raudaskoski

Diplomi-insinööri, kulttuurituottaja

 

hannu.raudaskoski@arcticcowboys.fi

 

Olen energiatekniikan diplomi-insinööri.

Työurani olen kuitenkin tehnyt pääosin Rovaniemen steinerkoulussa aina vuoteen 2009 saakka. Opiskelin työn ohessa steinerkoulun opettajaksi Snellman-korkeakoulussa ja lisäksi suoritin opettajan pedagogiset opinnot ja matematiikan aineopinnot Lapin yliopistossa. Viimeisimpänä suoritin muusikon ammattitutkinnon Tornion konservatoriossa 2020.

Vuonna 2009 aloitin populaarimusiikin läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksessa. Määräaikainen työ jatkui vuoden 2015 loppuun asti. 2016 – 2017 koordinoin Taide tavoittaa –hanketta Lapin sairaanhoitopiirille ja Laitakaupungin laulut –hanketta Rovaniemen kaupungille.

Tällä hetkellä toimin kulttuurituottajana Rovaniemen kaupungilla päätehtävänäni käynnistämäni Kunnan Pojat –rytmiorkesterin toiminta.

Olen verkostoitunut hyvin Barentsin alueen kulttuuritoimijoiden kanssa. Olen mukana erilaisissa alueen hankkeissa, joissa pyritään mm. kehittämään kulttuurimatkailua ja elvyttämään kylien elämää kulttuurin keinoin. Murmanskissa vuosittain järjestettävälle Barents Bird –festivaalille olen järjestänyt säännöllisesti suomalaisia artistivieraita. Kymmenen vuoden ajan olen pyörittänyt Rovaniemen kulttuuritalo Korundissa Plukihäiriö jazz & blues –klubia.

 

 

JaaCon Oy • Upseeritie 18 B • 53900 Lappeenranta